Letošní ročník AGU CUPU přivítá na antukových kurtech 10 týmů, a to jak z Vysočiny, tak i z Jihomoravského kraje. Hrát se bude na dvě skupiny po 5 družstvech a následně se týmy utkají o umístění.

Loni byl AGU CUP náhle zrušen kvůli zdravotní indispozici pořadatele. Letos by však už mělo vše klapnout, a tak snad nešťastná třináctka konečně napíše medailisty populárního volejbalového turnaje v Lukách nad Jihlavou.

Domácí barvy budou hájit dva celky a to pořadatelský tým, který stál o zrodu turnaje v roce 2011 VT AGU a pak spřátelený celek Mimoňů (dříve Tenistů). Účast přislíbily všechny celky hrající LPL a prozradíme, že na turnaji budou startovat i úplní nováčci: RETRO Třešť, JEŽCI z Jihlavy a BUBLIFUCI tak z Jihlavy.

Turnaj se koná v sobotu 31. 8. a první utkání se zahájí na vysokých sítích v 9.00.

Srdečně zveme všechny fanoušky volejbalu, ale i děti, které se chystají zkusit volejbalové štěstí ve Volejbalové škole, která startuje svou činnost od 9. září v Sokolovně a samozřejmě širokou veřejnost. K dispozici bude bohaté občerstvení s čepovaným pivem, steaky a dalšími laskominami. Vstupné je dobrovolné. Po slavnostním vyhlášení proběhne neformální oslava s reprodukovanou hudbou.

Za pořadatelský tým

Marek Mašát