Poslední srpnovou sobotu se v Lukách na antukových kurtech setkali volejbaloví nadšenci. O populární AGU CUP přijelo bojovat deset smíšených družstev, včetně týmů z Jihomoravského kraje. Vítězem turnaje se stal tým NA POHODU z Jihlavy, který je mistrem LPL.

Malebný areál sokolských kurtů byl svědkem bojovného volejbalu plného krásných výměn, obětavosti hráčů, ale i přátelské a pohodové atmosféry. I přes extrémní horko amatérští volejbalisté bojovali o každý míč.

V úvodní části byly týmy rozlosovány do dvou základních skupin. Loučtí AGU a MIMONI se spolu nesetkali, protože každý bojoval o postup v jiné skupině. Díky úsilí na domácích hřištích obě družstva postoupila do vyřazovacích bojů ze druhého místa a utkala se v souboji o bronz.

V pikantním derby nechyběla překvapení. Největší z nich přišlo v prvním setu, kdy volejbalisté AGU, včetně nejstaršího hráče Karla Všetečky (ročník 1947), doslova vlétli na Mimoně a zvítězili jednoznačně 25:8. Ve druhém setu se hrálo o každý míč, jako by za sebou hráči neměli celý den plný utkání. I když se Mimoni vzchopili, kýžený tie-break nevybojovali, a AGU si díky vítězství 25:18 odnesli bronzové medaile.

Ve finále se favorit NA POHODU z Jihlavy utkal s nováčkem turnaje, týmem RETRO z Třeště. Jihlavští Pohodáři využili své zkušenosti a kompaktnost týmu a po dvousetovém vítězství získali zlato a pohár AGU. Závěrečný ceremoniál ozdobila mexická vlna všech 70 zúčastněných volejbalistů a diváků.

Děkujeme partnerům turnaje, Městysi Luka nad Jihlavou a Pivovaru Jihlava, a.s., kteří akci podpořili finančně a věcnými dary pro týmy a hráče, a paní Všetečkové za výborné koláče. Již nyní se plánuje XIV. ročník. Loucké týmy se již chystají na další sezonu halové soutěže LPL.