Co přineslo druhé kolo 9. ročníku LPL? V novém roce se uskutečnily první odvety zápasů 1. kola. Tentokrát to nebyly tak vyrovnané duely a v některých soubojích se ukázalo, že po úvodním seznamovacím kole, už jde do tuhého. Nejlépe načasovali svou formu domácí volejbalisté CO ZBYLO. Ti prošli úspěšně všechny 4 zkoušky a upevnili si vedoucí pozici v čele tabulky LPL.

Jihlavští NA POHODU přivezli opět nejsilnější sestavu a brousili si zuby, že by mohli poskočit na první místo. Jenže v sobotu jim nebylo přáno. Nejprve klopýtli s Mimoni a následně prohráli i druhý duel s Co zbylo. Stále se však drží v závěsu dosavadního lídra, byť jejich manko narostlo na 3 body.

Druhý loucký celek MIMONI hrají pěkn, útočný volejbal, ale trochu jim chybí bodový přísun. Díky lepší efektivitě se jim zlepšilo skóre a za druhé kolo si připsali celkem 5 bodů (pozn. první kolo 3 body). Nyní okupují třetí místo v tabulce se ztrátou 4 bodů na Na pohodu. Zbraně však neskládají a budou ještě „kousat“.

Pokud si porovnáme postavení v tabulce za úvodní kolo a aktuálně proběhlé, zjistí bystré oko fanouška, že vlastně nedošlo k žádné změně umístění jednotlivých družstev. Na čtvrtém místě tak přečká do dalších bojů družstvo Rošťáků z Jihlavy. Těm se podařilo porazit 4. pralesní, ale další úspěch již nezaznamenali. Rošťáci mají potenciál, ale zatím jej nenaplňují a potřeboval by se dostat do herní pohody.

A největší překvapení v negativním světle ukazuje prozatím 4. PRALESNÍ z Třeště, která se zatím krčí na chvostu tabulky s pouhým bodíkem. Třeští volejbalisté sice v prvním duelu s Rošťáky hráli vyrovnaný mač, ale na body nedosáhli a pak jim zřejmě trochu frustrace a zároveň smůla sedla na ruce. Přiznejme si, že to měla 4. pralesní v 2. kole dost obtížné. První celky hrají v nebývalé formě, a navíc poskládaná sestava postrádala zkušeného Frantu Krause a úderného smečaře Honzu Hofbauera.

Týmem kola se tak opět stala šestice nesoucí název CO ZBYLO. Do čele individualit se vyhoupla  Verča Kopuletá (4 hlasy – Mimoni) , druhé až třetí místo drží Tereza Čermáková (3 hlasy – CO ZBYLO) a Roman Krch (3 hlasy – 4. PRALESNÍ).

Více informací o výsledcích, tabulce či TOP hráčích najdete na webu LPL https://loucka-liga.7x.cz/