Po proběhlém 9. ročníku LPL jsem se zeptali Michala Musila, kapitána louckých MIMOŇŮ na pár otázek k letošnímu ročníku, ale i k projektu LPL, nahlédli jsme do třinácté komnaty Mimoňů a poodkryli plány pro příští sezonu.

Máte za sebou devátou sezonu v rámci LPL a váš tým patří mezi stálice, překvapí vás v soutěži ještě něco?

Každý ročník je jiný a vždycky nás něco překvapí. Týmy nastupují v jiných sestavách a každý zápas si musíme vybojovat. Jsem rád, že jsou všechny týmy vyrovnané a bojuje se až do posledního kola.

V pátém ročníku jste získali titul mistra LPL. Jak se vám to podařilo?

Byl to asi náš nejlepší rok, kdy jsme byli sehraní a ve vrcholné formě. Měli jsme trenéra, a tak trochu i kouče, který nám radil, jak na to nejen herně, ale i mentálně. Zvítězil pozitivní přístup a týmová souhra.

Letos vám uniklo třetí místo tzv. o chlup.  V čem vidíte pozitiva, a naopak negativa letošního vystoupení Mimoňů v rámci 9. ročníku?

Pozitiva vidím v tom, že když jsme v pohodě a vzájemně se povzbuzujeme a podporujeme, tak dokážeme porazit i lepšího soupeře.

Negativa v tom, že jsme někdy zbytečně nervózní, což způsobuje chyby a následnou prohru. Bohužel se nám to stává v situacích, kdy jde o hodně.

Mimoni 2022-2023 zleva (stojící) L. Cingelová, M. Musil, R. Koumar, M. Bednář, D. Cingel, dole (dřepící) K. Machová, V. Kopuletá, I. Musilová

Jak hodnotíte organizaci soutěže, zázemí a ostatní soupeře?

Z organizačního hlediska je to naprosto bez chyby. Díky jasným pravidlům, která fungují se všichni už teď těšíme na další ročník. Letos poprvé měli bufet na starost kluci ze Sokola a ukázalo se, že to byla dobrá volba. Organizátor se mohl věnovat důležitějším věcem a kluci to zvládli na jedničku. Určitě bych pochválil i výtečný guláš a steaky na závěrečném kole LPL.

U ostatních soupeřů je vidět, že omlazují své týmy a je to pro nás k zamyšlení, jestli nepřibrat mezi Mimoně novou mladou krev.

Proti jakému týmu se vám daří a proti komu naopak nenastupujete rádi?

Obecně se dá říct, že se nám špatně hraje, když o něco jde. Chybí nám pohoda v týmu a nadhled. Na tom musíme ještě zapracovat. Letos se to potvrdilo v posledním kole ve hře proti ROŠŤÁKŮM. Nervózní hra a uvědomění si, že jde o bednu způsobilo jasné vítězství ROŠŤÁKŮ.

Velkou výzvou je pro nás druhý loucký tým CO ZBYLO (pozn:. od nové sezony opět AGU). Jsou to kamarádi, se kterými i trénujeme a vždy jdeme do zápasu naplno. Bohužel se nám proti nim letos moc nedařilo.

Kdo je lídrem vašeho týmu? A jací hráči tvoří váš tým? Mají zkušenosti z nějakých soutěží či mládežnického účinkování v registrovaných soutěžích?

Pravého lídra v týmu bohužel nemáme. Jako kapitáni se střídáme a od nové sezony vstoupíme do bojů s novou nadějí v podobě kapitánky Verči 😊, která mě vystřídá. Všichni doufáme, že nám to pomůže se v dalším ročníku dostat na bednu.

Náš tým je složený čistě z amatérských hráčů. Většina z nás začínala s volejbalem až v pozdějším věku. Jsme parta kamarádů, kteří se scházejí nejen na tréninku, ale i mimo kurty. Jezdíme spolu na dovolenou, nebo zajdeme na pivko.

Jaké jsou vaše cíle pro nadcházející sezonu LPL 2023/2024?

Hlavním cílem je, abychom se opět sešli, užili si sportovní zážitky, strávili čas s kamarády a když se povede být do třetího místa tak to bude fajn.

Děkuji za milý rozhovor a přeji Tobě i Mimoňům, aby se vám na vysoké síti co nejlépe dařilo!

Marek Mašát

redaktor webu TJ Sokol LnJ