O tom, že Sokolovna v Lukách nezeje prázdnotou ani v zimě, dokládají jednak plesy či zábavy, ale i sportovní klání. V lednu se uskutečnil na sále Sokolovny nově vzniklý nohejbalový turnaj, který hostil celkem 6 družstev. Do turnaje naskočili jednak fotbalisté, kteří nohejbalový turnaj využili jako zimní přípravu, ale i členové TJ Sokol Luka nad Jihlavou. Jednotlivé týmy byly poskládané z různých věkových generací. Jmenujme jako perličku bronzový tým, který tvořili věkem seniorští nohejbalisté Karel Všetečka (76 let), Karel Kabátek (69 let) a jediná žena turnaje Jaroslava Všetečková (73 let), kteří svými výkony proháněli i o generaci mladší soupeře. Vítězem turnaje se pak stala „sparťanskoslávistická“ trojka Boháček, Bratršovský, Szabó.

Chodíme hrát nohejbal do sokolovny už desetiletí, a to dvakrát týdně, což nás udržuje pořád v dobré kondici a nohejbalový turnaj jsme brali jako super nápad a výzvu,“ uvedl Karel Všetečka, nejstarší hráč turnaje. A kdo si říkal, že budou dva Karlové s Jarkou hrát druhé housle, byl brzo vyveden z omylu. „Babička se moc těšila a nyní je ráda, že nám přibyl pohár za třetí místo na naši stěnu v obýváku. Bude tak při stírání prachu pamatovat na náš heroický výkon s bronzovou tečkou,“ doplnil Karel Všetečka.

Závěrem dodejme, že se již plánuje i letní varianta turnaje, která se odehraje na antukových kurtech za Sokolovnou. „Určitě si bude moci přijít zahrát více týmů, protože na kurtech jsou k dispozici tři hřiště oproti jednomu v Sokolovně,“ uvedl Michal Zelníček, jeden z organizátorů nohejbalového turnaje.

Loučtí nohejbalisté přizvou mezi sebe nové hráče. Pro bližší informace kontaktujte vedoucí oddílu Jaroslavu Všetečkovou na tel.: 732 416 724, email: info@tjsokolluka.cz.

Autor: Marek Mašát, mluvčí TJ Sokol Luka nad Jihlavou