Poslední 5. kolo v sobotu uzavřelo 9. ročník amatérské volejbalové soutěže LPL 2022/2023. Finálové kolo nabídlo velmi zajímavé volejbalové menu. Rozhodovalo se takřka o všem důležitém. O tom, zda tým CO ZBYLO obhájí titul, kdo z dvojice rivalů MIMONI, ROŠŤÁCI urve bronz a kdo získá individuální trofeje. O důležitosti posledních odvet nikdo nepochyboval a na galérkách Sokolovny to bylo znát i co do divácké návštěvy. A jak se vše vyvíjelo?

První sobotní duel hned nabídnul přímý boj o bronzovou příčku. MIMONI potřebovali svému soku odskočit, ale důležitost jejich poslání jim hodně svazovala ruce. To naopak jihlavští ROŠŤÁCI povzbuzeni solidní formou posledních kol a sestavením silné sestavy dávali na saku znát, že oni jsou ti, kteří chtějí skončit třetí. A nakonec se i dočkali důležité kořisti 2 bodů, byť první set byl dramatický až do posledního balonu.

V druhém utkání si tým CO ZBYLO celkem snadno poradil proti 4. PRALESNÍ. Družstvo NA POHODU se v dalším mači zbavilo komplexu MIMONI a Jihlavané si hladce připsali ve stíhající jízdě za titulem první vítězství dne. MIMONI, kteří byli frustrování vývojem 5. kola si alespoň lehce spravili chuť proti 4. PRALESNÍ. To NA POHODU, kteří sice nepřijeli s Jardou Zeleným, ale toho nadmíru nahradili Danem Pánkem a Milanem Mihajlovičem (první zahraniční hráč soutěže ze Srbska) porazili povinně ROŠŤÁKY.

Poté přišlo na řadu vyvrcholení 9. sezóny LPL. O devátý titul mistra LPL se doslova porvaly v přímém souboji celky CO ZBYLO a NA POHODU. Posílení NA POHODU hráli výborný zápas a vlastně celý pátý turnaj. Seč se domácí obhájci loňského triumfu snažili, tak to byla z jejich strany spíše křeč a jen velká touha, kterou se nepodařilo naplnit. NA POHODU potřetí v řadě porazili CO ZBYLO a pokud by došlo k vyrovnanému počtu bodů na konci, hovořil by pro faktor vzájemných zápasů.

Po infarktovém „finále“ ROŠŤÁCI porazili 4. PRALESNÍ a opět získali cenné body za upevněním bronzové příčky. Naopak MIMONI klopýtli, byť se jim vlastně v derby utkání zadařilo, když v prvním setu porazili zkoprnělé rivaly z CO ZBYLO. No a tečku za celou sezonu napsali noví mistři NA POHODU, kteří si smlsli v závěru na letos trápících se hráčích 4. PRALESNÍ.

Nejlepší hráči LPL 2022/2023 – Dáša Dušková (4. PRALESNÍ Třešť) a David Cingel (MIMONI Luka nad Jihlavou)

Týmem 5. kola a zároveň mistrem LPL 2022/2023 se stal celek NA POHODU z Jihlavy. Trofej pro nejlepší hráčku obdržela Dagmar DUŠKOVÁ (Tým 4. PRALESNÍ) a nejlepším hráčem se stal David CINGEL (Tým MIMONI).

Fotogalerie z 5. kola k náhledu ZDE: 5. finálové kolo LPL – vtagu – album na Rajčeti (idnes.cz)

Družstvo NA POHODU z Jihlavy mistr LPL 2022/2023